2014. október 6., hétfő
Szőlőkrémleves
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg szőlő (vegyesen)
1 l víz
2 evőkanál méz
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál keményítő
2 dl főzőtejszín
csipet só
A leszemezett szőlőt 1 liter vízben felteszem főni, kb. 10 perc alatt megfő.
Botmixer segítségével összeturmixolom.
Ezután összekeverem a tejszínt és a keményítőt, majd erre rászűröm az összeturmixolt szőlőlevet.
Mézzel, fahéjjal ízesítem és megforralom.
Tálaláskor megszórható pirított tökmaggal, vagy mandula forgáccsal, fogyasztható hidegen, vagy melegen!
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése