2014. október 4., szombat
Sült zöldséges birsalma köret
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg birsalma
50 dkg burgonya
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
10 dkg dió
5 dkg vaj
1 kávéskanál szerecsendió
őrölt bors
só
Egy magas falú tepsi alját kivajazom és meghámozott, 1 centi vastag krumpli karikákat rakok az aljára, sózom, borsozom.
A megtisztított répákat is 1 cm vastagra szeletelem és elrendezem a krumplin, ezt is sózom, borsozom.
A birset alaposan megmosom, negyedelem, kivágom a magházat, kisebb darabokra vágom és citromsavas vízben tartom addig még feldarabolom az összeset, majd elhelyezem a tepsiben. Megszórom őrölt szerecsendióval, de finomabb ha frissen reszelem rá.
A diót durvára vágom, vagy műanyag fóliával befedve klopfolóval összetöröm. Rászórom a birsre, sózom, a maradék vajat rámorzsolom a tetejére és lefedem alufóliával.
200 fokos kemencébe tolom és 1 óra alatt készre sütöm.
Sültek mellé kiváló, sós, pikáns köret.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése