2014. október 1., szerda
Halfilé sütőtökkel kelbimbóval
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg tőkehal filé
1 db sütőtök
60 dkg kelbimbó (fagyasztott)
2 dl főzőtejszín
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál curry por
2 ek olíva olaj
őrölt bors
só
A halat felkockázom, ha fagyasztott akkor felengedem, a nedvességet felitatom róla és utána darabolom.
A sütőtököt meghámozom, belsejét kikaparom és 1 cm-es kockákra darabolom.
Egy tepsi aljára olajat kenek, elrendezem benne a halat és sózom, borsozom.
Rászórom a kelbimbót és a sütőtököt, meglocsolom a főzőtejszínnel, sózom és meghintem a curry-vel és szerecsendióval.
Sütöben 180 fokon 60 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizst kínálok mellé.
Címkék:
HAL ÉTELEK,
kelbimbó,
Sütőtök,
Tengeri halfilé,
tőkehal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése