2014. október 7., kedd
Majonéz házilag
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db tojás sárgája
2.5 dl étolaj
1 tk só
1 tk porcukor
1 tk mustár
1 ek citromlé
A tojás sárgákhoz hozzáadom a sót, mustárt, porcukrot és kézi turmixgéppel habosra keverem. Ezt 2 perc keverés után, a tojás kifehéredése jelzi.
Ezután, állandó keverés mellett, elkezdem adagolni az olajat, először cseppenként. Fontos, hogy a hozzáadott olajat mindig alaposan keverjük el, azaz szedje fel tojás.
Az olaj adagolását folytassuk kis adagokban, alaposan elkeverve, még el nem fogy.
Végül hozzáadom a citromlét, majd ezzel is elkeverem.
Egy sűrű, homogén, vajszerű masszát kell kapnunk.
Általában 1 tojás sárgája 1,5-2 dl olajat képes felvenni, attól függően, mennyire sűrű majonézt szeretnénk.
A házilag készített majonéz gyors, olcsó, és finom, szemben a drága, adalékokkal teli bolti majonézzel.
A majonéz az igen kedvelt tartár mártás alapja, de felhasználható majonézes saláták készítésére is.
Címkék:
házi,
HIDEGTÁLAK,
Majonéz,
SZÓSZOK-MÁRTÁSOK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése