2015. június 10., szerda
Túrós lepény meggyel
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 15 adag
Tészta
80 dkg rétesliszt
30 dkg margarin
1 csomag sütőpor
2 ek kristálycukor
1 csipet só
1 pohár tejföl
2 db tojás sárgája
Töltelék
1 kg túró
1 pohár tejföl
2 db tojás+2 db fehérje
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
0,5 kg meggy
3 ek búzadara
2 ek zsemlemorzsa
A lisztet összekeverem a sóval és sütőporral, majd elmorzsolom a margarinnal, végül hozzáadom a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrom.
Egy nagy tepsi (38x30 cm) aljába, kézzel benyomkodom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, félig megsütöm (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetöröm, belekeverem a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, citrom héjat, búzadarát és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé meghűlt tésztát megszórom zsemlemorzsával, elrendezem rajta a kimagozott meggyet, ráöntöm a túrós tölteléket, és a sütőbe, 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm a tetejét.
Címkék:
DESSZERTEK,
lepény,
Meggy,
süti,
tehéntúró
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése