2015. június 14., vasárnap
Három hagymás káposzta saláta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 8 adag
1/2 fej káposzta
3 db újhagyma
10 cm póréhagyma
1 marék metélő hagyma
cukor
ecet
őrölt kömény
só
A káposztát negyedelem, a torzsáját kivágom és vékonyan felszeletelem, vagy legyalulom.
Besózom és 1 órát állni hagyom.
A hagymákat tetszőlegesen felszeletelem.
5 dl vízhez ízlés szerint ecetet és cukrot adok, megszórom őrölt köménnyel és felforralom.
A lesózott káposztát jól kinyomkodom, egy tálba teszem, leforrázom a salátalével.
Hagyom kihűlni, majd hozzá keverem a felszeletelt hagymákat. Tálalás előtt 1 órát pihentetem.
Hidegen tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése