Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag
80 dkg tőkehalfilé
2 ek olívaolaj
2 cm gyömbér
1/2 db citrom leve
1/2 csomag halak fűszerkeverék
40 dkg kelbimbó
4 db sárgarépa
1 db kalforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
5 dl főzőtejszín
3 dl tejföl
3 ek keményítő
2 tojás
só
A tőkehalfilét kockára vágom és egy kiolajozott tepsi aljára rendezem.
Meglocsolom a citrom lével, ráreszelem a gyömbért, meghintem a fűszerkeverék felével.
Ráteszem a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, paprikát és ízlés szerint sózom.
Egy tálban összekeverem a tejszínt, tejfölt, tojást, zúzott fokhagymát, maradék fűszerkeveréket, keményítőt és alaposan elkeverem.
A tepsiben lévőkre öntöm, az egészet sütőbe tolom és 190 fokon 60 perc alatt készre sütöm.
Felszeletelés előtt pihentetem egy órát.
Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése