2015. június 13., szombat
Brassói aprópecsenye
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag
1.5 kg sertés lapocka, vagy comb
1 db vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
1 db paprika
1 db paradicsom
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fűszerpaprika
1 dl rozébor
1 ek keményítő
őrölt bors
só
A sertés húst csíkokra (tokányra) vágom, a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát összezúzom.
A vöröshagymát és a fokhagyma felét a zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a paprikát, felöntöm a borral és megforralom.
Ezután beleteszem a csíkokra vágott húst, paradicsomot, sózom, megszórom borssal, köménnyel, pirospaprikával és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítom.
Amikor a hús levet enged, visszaveszem a tüzet és fedő alatt a hús puhulásáig főzöm, közben néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A maradék fokhagymát 2 dl vízzel és a keményítővel elkeverem és amikor a hús megfőtt, hozzáadom az egészhez, egyet forralok rajta és tálalom.
Sült hasáb krumpli illik hozzá, de párolt rizzsel és főtt krumplival is sokan szeretik.
Címkék:
aprópecsenye,
Brassói,
SERTÉS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése