2015. június 22., hétfő

Juhtúrós sztrapacska - Bryndzové halusky


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag


1 kg krumpli
50 dkg rétesliszt
3 db tojás
1 ek só
2 ek sertészsír
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
30 dkg juhtúró (brindza)




A krumplit meghámozom és lereszelem, hozzáadom a lisztet, tojásokat, sót és elkeverem. Ha szükséges vízzel hígítom, hogy lágy nokedli tésztát kapjak.
Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, majd beleteszem a szintén kockára vágott kolozsvári szalonnát, amit még 5 percig pirítok.
A nokedli tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatom és ha feljött a tetejére, leszűröm, és öblítés nélkül a hagymára teszem.
Elkeverem benne a juhtúrót.
Tálaláskor pirított szalonna kockával díszítem a tetejét.











Lőcsén így tálalják az eredeti szlovák sztrapacskát, a "Bryndzové halusky"-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése