Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg burgonya
6 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál kakukkfű (szárított)
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
szerecsendió, frissen reszelve
5 dkg sajt, reszelve
10 dkg vaj
zsemlemorzsa a tepsi szórásához
frissen őrölt őrölt bors
só
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olajban megdinsztelem, majd hozzáadom a kakukkfüvet.
Megszórom liszttel és megpirítom, majd tejjel felengedem és állandóan kevergetve besűrítem. Ha szükséges vízzel még hígítom, hogy tejszín sűrűségű legyen. Szerecsendiót reszelek rá, sóval, borssal ízesítem, majd félreteszem.
A krumplit sós vízben héjastól megfőzöm, majd leöntöm róla a vizet és még forrón lehúzom a héját.
A tojásokat keményre főzöm, majd meghámozom.
Egy tepsit kikenek vajjal és megszórom zsemlemorzsával, majd a krumpli felét belekarikázom, elrendezem az alján, sózom és őrölök rá kevés borsot.
A tojásokat rászeletelem a krumplira, és meglocsolom a korábban elkészített fűszeres besamelmártás felével.
Az egészet befedem a maradék felszeletelt krumplival, ezt is sózom, meglocsolom a maradék besamellel és rámorzsolom a maradék vajat.
A tetejét megszórom reszelt sajttal.
Sütőbe tolom és 210 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése