2015. június 29., hétfő
Gombás paprikás csirke
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag
1 kg csirkecomb
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors
1 ek pirospaprika
1 ek keményítő
1 pohár tejföl
A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.
Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.
Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal.
Hozzáadom a húst, a felaprított paprikát, paradicsomot, felöntöm 5 dl vízzel, sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.
A végén, a tejfölt és a keményítőt simára keverem a paprikásból mert lével, majd visszaöntöm.
Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.
Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.
Címkék:
Csirke,
gomba,
Paprikás,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése