2015. június 10., szerda

Karfiolleves kukoricadara galuskával


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag

1 db karfiol
1 ek zsír
1 ek finomliszt
1 ek ételízesítő, házi
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 szál zeller zöld
ízlés szerint só
Galuskához:
2 db tojás
5 dkg zsír
6-8 ek kukoricadara


A tojásból zsírból kukoricadarából, pici sóval közepes lágyságú galuska tésztát keverek és 1 órára hűtőbe teszem.
A zsíron világosra pirítom a finomlisztet.
Meghintem pirospaprikával, elkeverem, majd felöntöm 1,5 l vízzel.
Beleteszem az ételízesítőt, a vöröshagymát egészben, a zeller zöldet, sózom és felforralom.
Közben a karfiolt rózsáira szedem és a felforrt leveshez adom, kiskanállal beleszaggatom a galuskát, és 10 perc alatt készre főzöm az egészet.
A daragaluska az elején könnyen szétesik, ezért nem keverem és fedő alatt lassú tűzön főzöm.
Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.






2 megjegyzés: