2015. június 29., hétfő
Csirkemell falatok sárgarépával és lilahagymával
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db csirke mell
1 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 fej lilahagyma
1 tk borsikafű
1 tk kakukkfű
2 ek étolaj
3 dl főző tejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A húst lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A sárgarépát gyufára a lilahagymát nagyobb kockára vágom.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd rádobom a felaprított sárgarépát, rászórom a fűszereket és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom.
Végül beleteszem a lilahagymát és a tejszínt, megforralom vele és tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Címkék:
Csirkemell,
falatok,
lilahagyma,
Sárgarépa,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése