2015. március 31., kedd
Tejszínes csirke falatok kaliforniai paprikával
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 fő
4 db csirkecomb
1 db vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
1 csomó újhagyma
1 kávéskanál fokhagyma por, vagy 3 gerezd fokhagyma
1 tk bazsalikom szárított, morzsolt
1 kávéskanál kurkuma
3 dl főző tejszín
1 ek keményítő
ízlés szerint só
A húst lebőrözöm, kicsontozom és a felesleges zsírokat levágom róla, amit felkockázok és kisütöm.
A töpörtyűt kiszedem belőle, a visszamaradt zsíron fehéredésig pirítom a diónyi darabokra vágott húst, majd hozzáadom a felaprított vöröshagymát, újhagymát, megszórom bazsalikommal és fokhagyma porral, vagy hozzáadom az áttört fokhagymát, ha azt használok.
Ízlés szerin sózom és addig párolom, amíg a hús megpuhul.
A tejszínt simára keverem a keményítővel és kurkumával, hozzá öntöm a húshoz, megforralom vele és tálalom.
Párolt (barna)rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Címkék:
Csirke,
falatok,
kaliforniai,
paprika,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tejszínes
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése