2015. március 12., csütörtök
Medvehagymás muffin kecskesajttal
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 12 muffin
15 levél medvehagyma
10 dkg olajbogyó
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 db tojás
1,5 dl tej
0,5 dl étolaj
frissen őrölt színes bors ízlés szerint
10 dkg lágy kecske sajt
só
Az olajbogyó levét leszűröm, a sajtot 24 db kockára vágom, a medvehagymát a szárával együtt felaprítom.
A lisztet a sütőporral egy tálban elkeverem. Hozzáadom a tojást, tejet, olajat, ízlés szerint darálok bele kevés borsot és keverőgéppel alaposan összekeverem.
Az olajbogyót és a medvehagymát, valamint a sajt darabolásnál keletkezett törmeléket beleforgatom a masszába.
Muffin sütőbe papírkosarakat helyezek és mindegyikbe 1 evőkanál masszát kanalazok, a közepébe 1 darab sajtot teszek, majd befedem egy kanál masszával, a tetejére is elhelyezek egy sajt darabot, egy picit a masszába nyomva.
Leheletnyi színes borsot darálok a tetejére és 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm.
Címkék:
kecskesajt,
medvehagyma,
muffin,
olajbogyó,
SÓS SÜTEMÉNYEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése