2015. március 2., hétfő

Pulyka falatok citromos fokhagyma mártásban


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag


60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás sárgája
2 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál mustár
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál porcukor
2 ek tejföl
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint

A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek forrósított olajon megsütöm.
A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom. A tojássárgájával jól kikeverem.
A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.
Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.
Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a húsra és elkeverem.
Zöld salátát kínálok mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése