2015. március 2., hétfő
Pulyka falatok citromos fokhagyma mártásban
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 4 adag
60 dkg pulykamell (vagy felsőcomb)
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás sárgája
2 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál mustár
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál porcukor
2 ek tejföl
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A húst vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom, és serpenyőben 2 ek forrósított olajon megsütöm.
A fokhagymát lereszelem, vagy nagyon finomra összezúzom. A tojássárgájával jól kikeverem.
A maradék olajat kis adagokban hozzáadva keverem, mint a majonéz készítésnél.
Amikor az összes olajat beledolgoztam, ízesítem a citrom levével, a reszelt héjával, sóval, borssal, cukorral és mustárral.
Végül belekeverem a tejfölt, és az egészet ráöntöm a húsra és elkeverem.
Zöld salátát kínálok mellé.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése