2015. március 24., kedd

Tejszínes csirke falatok sült céklával és sütőtökkel


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag



4 db csirkecomb
2 db cékla
1/2 sütőtök
2 ek olíva olaj
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál kakukkfű
3 dl főzőtejszín


A négy felé vágott sütőtököt és a megmosott céklát egy fóliával bélelt tepsibe helyezem és 200 fokos sütőbe tolom.
A sütőtököt nem sütöm puhára, 20 perc után kiveszem, a céklát 50 percig sütöm.
A céklának még forrón leszedem a héját és 1 centis szeletekre vágom.
A sütőtököt meghámozom és felkockázom.
A combokat kicsontozom és felkockázom, majd felforrósított olajon fehéredésig pirítom, sózom, fűszerezem.
Ezután hozzáadom a nagy kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát, 5 percig pirítom.
Beleöntöm a tejszínt és 2-3 perc forralással kissé besűrítem.
Párolt rizzsel tálalom.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése