2015. március 3., kedd
Tejszínes erdei gombás csirke falatok cukkinival
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 8 fő
80 dkg csirke mell filé
2 db lila hagyma
2 ek zsír (liba, kacsa)
5 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg erdei gomba
1 db cukkini
2 tk oregánó
5 dl főző tejszín
1 dl száraz fehér bor
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A húst apró falatokra vágom.
A kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott lilahagymát és megdinsztelem.
Pár perc után hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom.
Felöntöm borral, fűszerezem, sózom, hozzáadom a feldarabolt cukkinit és a szeletelt gombát, jelen esetben szeletelt erdei gomba keveréket használtam, amit a levével együtt adtam hozzá.
Ha a cukkini roppanósra főtt bele öntöm a tejszínt és addig forralom, amíg a szaftja kellő mértékben besűrűsödik.
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése