2015. március 23., hétfő
Tőkehalas kelkáposzta batyu lila hagyma raguval
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 adag
Kelkáposzta batyuhoz:
16 db kelkáposzta levél
50 dkg tengeri halfilé
fél citrom leve
2 közepes fej vöröshagyma
2 ek olíva olaj
2 db sárgarépa
1 db tojás
1 pohár tejföl
2 ek zsemlemorzsa
2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
1 dl rozé bor
5 dkg sajt
kapor ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Raguhoz:
4 fej lila hagyma
1 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, forrásban lévő, sós vízbe teszem, 3-4 percig főzöm, majd hideg vízbe szedem, hagyom kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítom. A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszek.
A halat, ha fagyasztott, felengedem, 1 cm-es kockára vágom és citromlével meglocsolom.
A sárgarépát apró kockára vágom és az olajon 5 percig pirítom. Hozzáadom a kockára vágott hagymát és tovább pirítom, majd a halat is beleöntöm és fehéredésig pirítom.
Ha kész egy tálba öntöm, meghintem apróra vágott kaporral, sózom, borsozom, és összekeverem a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, 1 ek tejföllel. Ezután szétosztom a kelkáposztalevelekre, majd becsomagolom mint egy batyut és olajjal kikent tepsibe helyezem, szorosan egymás mellé.
A maradék tejfölt elosztom a batyukra, megszórom reszelt sajttal és aláöntöm a bort.
Előmelegített sütőbe 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
A nagyobb kockára vágott lilahagymát a vajon 3-4 percig dinsztelem, majd sózom, borsozom, végül meglocsolom a tejszínnel. 1-2 percig forralom és tálalom.
Címkék:
HAL ÉTELEK,
kelkáposzta,
lila hagyma,
ragu,
Tengeri halfilé,
tőkehal
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése