2015. március 10., kedd

Rakott tészta csirke pörköltből


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 8 adag

60 dkg csirkepörkölt combból
3 dl tejföl
1 kávéskanál zsálya
1 kávéskanál kapor
1 kávéskanál édes kömény
1 dl száraz fehérbor
50 dkg tészta
1/2 db póréhagyma
4 db szár zeller
5 dkg sajt
2 ek étolaj
őrölt bors


A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt leszűröm.
A csirke pörköltöt hidegen apró kockára vágom.
A megmaradt szafthoz hozzáadom a fűszereket, a bort, felforralom, belekeverem a tejfölt és belereszelem a sajtot.
Egy hőálló tálat, vagy tepsit kiolajozok, beleborítom a kifőtt tésztát, rászórom a felaprított csirkehúst.
Elrendezem rajta a felszeletelt zellerszárat és póréhagymát, majd az egészet leöntöm a tejfölös fűszeres szafttal.
Sütőbe tolom és 180 fokon 50 perc alatt arany barnára sütöm a tetejét.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése