2015. március 19., csütörtök

Hússaláta maradék sült húsból

Háziasszony legyen a talpán, aki minden alkalommal úgy tudja megsaccolni a készítendő étel mennyiségét, hogy az az utolsó morzsáig elfogyjon. Persze biztos vannak kivételek, én nem tartozom közéjük, ezért a megmaradt ételeket különböző praktikákkal újjá varázsolom, új köntösben, kiegészítve egy-két hozzávalóval, fűszerekkel, újra az asztalra teszem. Ez a hússaláta egy megmaradt sült libamell felhasználásával készült.


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag


30 dkg sült hús
1 db alma
1 db burgonya
3 db csemege uborka
2 dl majonéz
3 dl tejföl
1 tk mustár
1/2 citrom leve
Worcester szósz
őrölt fehér bors


A krumplit héjában megfőzöm.
Az uborkát és almát felkockázom a húst kicsi vékony szeletekre vágom.
Ha a krumpli megfőtt, megpucolom és azt is kockára vágom.
A majonézt elkeverem a tejföllel, mustárral, citromlével, fehér borssal és Worcester szósszal.
Ha a krumpli kihűlt, az összes többi felaprított hozzávalóval együtt elkeverem a szósszal és fogyasztásig hűtőben tartom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése