2015. március 21., szombat
Tárkonyos pulykaragu leves
Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 8 fő
1 kg pulyka felsőcomb filé
5 dkg füstölt tarja
2 ek zsír (liba, kacsa, tyúk)
2 db nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
ízles szerint frissen őrölt bors
1 tk borsikafű
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg kelbimbó
1 db zeller
50 dkg gomba
25 dkg vörösbab konzerv
2 marék száraztészta (lúdgége, eperlevél)
3 dl főzőtejszín
1 tk lestyán
1 ek tárkony
1 tk pirospaprika
1 ek tárkony ecet
ízlés szerint só
A húst összekockázom, vagy vékony kis szeletekre vágom.
A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd hozzáadom az apró kockára vágott füstölt tarját.
Pár perc után rádobom a húst, megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig párolom.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, zellert és kelbimbót. Lefedve 10 percig párolom.
Felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.
A főzés vége előtt bele szórom a tésztát, ekkor adom hozzá a lecsepegtetett konzerv babot.
A tejszínt, pirospaprikát, a tárkonyt, lestyánt és tárkony ecetet elkeverem, ha megpuhult a tészta is a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése