2015. március 18., szerda
Pacal pörkölt
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 4 adag
Előfőzéshez:
3 db babérlevél
10 szem bors
1 kg pacal
Pörkölthöz:
3 ek zsír
2 fej vöröshagyma
2 ek pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 dl száraz vörösbor
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
csili, vagy erős paprika
őrölt bors
só
Az előfőzéshez kuktát használok.
A pacalt hideg vízben jól kimosom és bő vízben felteszem főni a szemes borssal és babérlevéllel. Ha felforrt a habot leszedem és lecsukom a kukta fedelét. 50 percet fütyültetem, majd amikor már kinyitható a kukta fedele, hideg vízzel leöblítem és felcsíkozom.
A pörkölt alaphoz a kockára vágott hagymát zsíron megdinsztelem, rádobom az áttört fokhagymát, az összevágott paradicsomot és paprikát, télen megfelel helyette a lecsó, megszórom pirospaprikával, fűszerekkel és alá öntöm a bort.
Ekkor beleteszem a pacalt, megsózom és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi.
Amennyiben előfőzött fagyasztott pacalt használok, a felolvasztás után ezt adom a pörkölt alaphoz.
Lefedve 30 percet főzöm. Időnként megkavarom, ha elfőtte a levét, vízzel pótolom.
Főtt burgonyával tálalom és mellé friss házi kenyeret kínálok.
Címkék:
MARHAHÚS ÉTELEK,
Pacal,
pörkölt
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése