2015. március 14., szombat

Frankfurti kacsa leves

Ezt a leves úgy készítem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsa húst használok. A kacsa bármely része felhasználható, ebbe a levesben egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét főztem bele. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte.


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag

50 dkg kacsahús
1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szem burgonya
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt kömény
1 pohár tejföl
1 ek keményítő
1 késhegynyi kurkuma
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint őrölt bors
2 marék levestészta

A húst vékonyra felcsíkozom, a hagymát apró kockára vágom.
A felesleges zsírokat felkockázom és kisütöm.
2 ek kisütött kacsazsíron megdinsztelem a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobom a húst, sózom, borsozom és erős lángon fedő alatt 5 percig párolom. Ha kell az elfőtt vizet pótolom.
A kelkáposztát negyedelem, a torzsát kivágom és metéltre szeletelem, majd a húshoz adom.
Ugyan így a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadom, felöntöm 2 l vízzel, fűszerezem majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózom és puhára főzöm.
A vége felé beleteszem a leves tésztát.
Ha minden megpuhult behabarom.
A habaráshoz a tejfölt simára keverem a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntöm a levesbe az egészet, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése