2015. március 17., kedd
Ludas kása
Elkészítés: 80 perc
Hozzávalók: 8 fő
2 l liba hús leves
1 ek libazsír
3 bögre rizs
1 csokor petrezselyem zöld
őrölt bors
só
Liba hús levest készítek, vagy megmaradt liba hús levest használok a benne főtt zöldségekkel és liba részekkel.
Ha elkészült a leves, egy másik edénybe a zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megfuttatom rajta a rizst és felöntöm 6 bögre hús levessel. Felforralom, lefedem és meleg helyre teszem, hogy a rizs megdagadjon.
A levesben főtt zöldségeket egy vágódeszkán kockára vágom, a csontokról lefőtt húst, ha szükséges kisebbre vágom és ha a rizs megpuhult, hozzáadom a felaprított zöldségeket és a levesben főtt húst, sózom, borsozom, rászórom a felaprított petrezselyem zöldet és elkeverem.
Címkék:
aprólék,
EGYTÁLÉTELEK,
Liba,
liba húsleves,
Ludas kása,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése