2015. március 14., szombat
Túrós bukta
Elkészítési idő: 125 perc
Hozzávalók: 18 db bukta
tészta:
85 dkg liszt
4 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek méz
15 dkg cukor
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
töltelék:
75 dkg túró
5 ek porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
10 dkg mazsola
A tojás és vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 30 percig pihentetem.
A pihentetés után beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom.
Meleg helyen megkelesztem (25 perc), lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, 18 darabra vágom, megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem és egy magas falú tepsibe (30x38 cm) rakom.
Újra megkelesztem (20 perc), majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése