2015. március 27., péntek

Empanadas - Marhahúsos töltött tészta

Argentin recept. Az argentin konyha a bevándorlók, a spanyolok, baszkok és olaszok receptjeinek keverékéből alakult ki. Legfontosabb alapanyaga a marhahús.


Elkészítési idő: 130 perc
Hozzávalók: 4 adag


40 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1 db vöröshagyma
2 ek olíva olaj
1 dl marhahús leves
40 dkg marhahús
5 dkg mazsola
2 gerezd fokhagyma
3 db tojás
őrölt bors


A lisztet a vajjal elmorzsolom és kevés hideg vízzel könnyen gyúrható tésztát készítek. 1 órára hűtőbe teszem.
A marhahúsról eltávolítom a zsíros, inas, zsilás és faggyús részeket. A színhúst ledarálom a többi eltávolított részből, 2 dl hideg vízben, kevés szemes borssal, 1 gerezd fokhagymával, 1 tk ételízesítővel húslevest főzök.
A tojásokat 15 perc alatt keményre főzöm.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd felöntöm marhahús levessel és teljesen beforralom.
Ekkor hozzáadom a darált marhahúst és fehéredésig pirítom.
A hideg vízben áztatott és leszűrt mazsolát hozzákeverem a húshoz, ízlés szerint sózom, borsozom és ízesítem összezúzott fokhagymával és hagyom kihűlni.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtom, amiből egy 10 cm átmérőjű csésze segítségével 16 db korongot szaggatok.
A közepére 1 kanálnyi húsos tölteléket halmozok.
Megtisztítom a főtt tojásokat egyenként 6 cikkre vágom és 1-1 cikket rakok a húshalmokra.
A tésztakarikákat egyenként félbehajtom a széleit villával lenyomkodom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20-25 perc alatt világos barnára sütöm.
Forrón tálalom.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése