2015. április 1., szerda

Paradicsomleves medvehagymás galuskával


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

35 dkg sűrített paradicsom
1 ek finom liszt
2 ek olaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
cukor

galuskához:
10 levél medvehagyma
5 dkg vaj
2 db tojás
4-5 ek rétesliszt


A lisztből és olajból világos rántást készítek, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot.
Elkeverem, felöntöm 2 l vízzel, ízlés szerint sózom, cukrozom.
Belereszelem a fokhagymát, hozzáadom az egyben hagyott vöröshagymát és felforralom.
Közben apróra vágom a medvehagymát és a többi hozzávalóval együtt galuskatésztát keverek belőle.
Ha megforrt a leves beleszaggatom a galuskát 5 percig fedő alatt főzöm és tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése