2015. április 14., kedd

Teriyaki szószos csirkefalatok soba tésztával


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 4 adag

Hús pácoláshoz:
5 ek teriyaki szósz
1 ek méz
1 tk mustár
4 gerezd fokhagyma, áttörve
4 db csirkecomb
Többi hozzávaló:
20 dkg lila káposzta
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csomó újhagyma
1 ek keményítő
2 ek teriyaki szósz
2 ek tabasco szósz
2 ek mogyoró olaj
4 ek víz
25 dkg soba tészta, vagy bármilyen tészta ami ízlésünknek megfelel

A combokat kicsontozom és diónyi falatokra vágom, majd beleforgatom a pác hozzávalóiból kevert szószba és 1 órára hűtőbe teszem.
A lila káposztát nagyobb darabokra vágom, a répákat vékonyra, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabbra szeletelem.
Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben kevés olajat forrósítok, majd erős tűzön megpirítom rajta a bepácolt húst, ha megpuhult átöntöm egy tálba és melegen tartom.
Újabb adag olajat forrósítok és megpirítom benne a káposztát, majd ugyanígy megpirítom a répákat is, végül mindent egybe öntök a serpenyőben, hozzáadom a keményítőből, szószokból, mogyoró olajból és vízből álló szószt.
Összekeverem és 5 percig erős tűzöm pirítom.
A soba tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése