2015. április 26., vasárnap

Szójás csirke falatok


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 8 adag



8 db csirkecomb
3 ek szójaszósz
1 ek almaecet
1 ek méz
3 ek olívaolaj
2 ek keményítő
1 kávéskanál fehérbors
1 kávéskanál csiliszósz, elhagyható
1 tk só
3 ek víz

A combokat megnyúzom és kicsontozom, majd 6-8 nagyobb darabba vágom.
Egy tálba összekeverem a többi hozzávalót, beleforgatom a feldarabolt húst és 1 órára hűtőbe teszem.
A hús sütéséhez wokot, vagy magas falú serpenyőt jól felforrósítom beleöntöm a bepácolt húst, és erős tűzön, rázogatva, kevergetve készre pirítom.
Amíg a hús pácolódott köretnek steak burgonyát, és fokhagyma szószt készítettem mellé.
A fokhagyma szósz elkészítését itt találjátok.
A fűszeres steak burgonya elkészítését itt találjátok








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése