2015. április 19., vasárnap
Mézzel, fokhagymával párolt zöldségek
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg sárgarépa
2 db cukkini
1 db padlizsán
3 gerezd fokhagyma
0.5 dl rozé bor
1 ek méz
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors
só
A megtisztított sárgarépát hosszában vékonyan felszeletelem, majd 3-4 centis darabokra vágom.
A cukkinit és padlizsánt karikára vágom, ha szükséges felezem, negyedelem.
A felaprított sárgarépát, az áttört fokhagymát, bort, mézet olajat egy lábasba rakom, megszórom frissen őrölt borssal, sózom és fedő alatt párolom.
Amikor a répa félig megpuhult hozzáadom a cukkinit és padlizsánt és még 5 percig fedő alatt párolom, majd fedő nélkül elforralom a vizet alóla.
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése