2015. április 8., szerda

Jávai szójás csirke


Ízutazásom következő állomása Indonézia, ahol az étkezésekben a rizsé a főszerep.
Míg Kínában és Japánban a rizst az ételek után, vagy mellé, de külön fogyasztják, az indonézek összekeverik a rizst a főétellel és kézzel eszik, nem pálcikával.



Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag



60 dkg csirkemell filé
3 ek sötét balzsamecet
1 db vöröshagyma
2 db csilipaprika
5 db paradicsom
4 ek olíva olaj
4 ek szójaszósz



A csirkemellet 3 centis kockákra vágom és összekeverem a balzsamecettel.
A vöröshagymát és a csilipaprikát apróra vágom, a paradicsomot forró vízbe mártom, lehúzom a héját és kis kockákra darabolom.
A csirkemell kockákat 2 ek felforrósított olajon megpirítom, majd félre teszem.
Újabb 2 ek olajon megpirítom a felaprított hagymát és csilit, majd hozzáadom a húst a levével együtt, a paradicsomkockákat, meglocsolom a szójaszósszal.
Közepes tűzön pár perc alatt összeforralom.
Köretként párolt rizst kínálok mellé.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése