2015. április 2., csütörtök
Csirke bolognai spagettivel
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók: 4 adag
2 db csirkemell
2 ek zsír (kacsa, liba)
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 ek cukor
1 ek bazsalikom
1 ek oregánó
5 dl sűrített paradicsom
50 dkg spagetti
20 dkg sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobom az áttört fokhagymát, a kockára vágott répákat, megszórom cukorral és fedő alatt félpuhára párolom.
Rászórom a fűszereket, az apró kockára vágott húst és fehéredésig pirítom.
Ízlés szerint sózom, borsozom.
A végén beleöntöm a paradicsomot és összeforralom.
A spagettit enyhén só vízben kifőzöm.
Aki szereti, a tésztát összeforgathatja a mártással, én a tésztára szedtem a mártást és megszórtam reszelt sajttal.
Címkék:
Bolognai,
Csirke,
EGYTÁLÉTELEK,
spagetti,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése