2015. április 5., vasárnap

Cseresznyés kocka


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 10 adag

Tészta:
5 tojás
6 ek porcukor
7 ek rétesliszt
2 ek kakaó
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krém:
1 kg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 pohár tejföl
Zselé:
3 dl cseresznye befőtt leve, vagy
1 dl cseresznye szörp
2 csomag vaníliás pudingpor
cukor ízlés szerint

A tésztához a tojásokat habosra keverem. Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot és tovább keverem. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverem, majd hozzáadom a tojáshoz és csomómentesre keverem. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (38x30 cm) öntöm, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm. Ha kész hagyom kihűlni.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverem, majd belekeverem az áttört túrót és tejfölt.
A cseresznye befőtt levét, vagy a szörpöt felöntöm vízzel, hogy 7 dl legyen, a pudingot kevés lével és cukorral simára keverem, hozzáöntöm a maradék levet és felfőzöm. Amikor besűrűsödött leveszem a tűzről és hagyom kihűlni, közben többször megkeverem.
Ha minden hozzávaló kihűlt, a tészta tetejére kenem a túrókrémet majd ráöntöm és elsimítom a pudingot.
Fogyasztásig hűtőbe teszem. Kockára szeletelve tálalom.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése