2015. április 19., vasárnap
Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 8 fő
1 kg pulykamell
16 szelet bacon
20 dkg lágy kecskesajt
20 dkg spenót
8 db spárga
2 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 4 db 20x15 cm téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.
Egy nagyobb darab alufólia közepén elhelyezek 4 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban ráteszem a kecskesajt negyedét.
A spenótot megtisztítom a szárától, megmosom, jól lecsepegtetem és a negyedét a sajtra halmozom.
Az áttört fokhagymát elkeverem az olajjal és a negyedével meglocsolom a spenótot.
Erre rakok 2 db méretre vágott spárgát, amit előzőleg szükség szerint meghámozok. Ízlés szerint sózom.
Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom. A tetején pár helyen villával megszúrom, hogy a gőz távozni tudjon.
Összeállítom a másik három adagot, és egy tepsiben, 220 fokon 40 percig sütöm. Ha elkészült kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.
Címkék:
kecskesajt,
pulykamell,
spárga,
spenót,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
töltött
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése