2015. április 26., vasárnap
Fokhagyma szósz
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: 8 adag
8 dkg vaj
5 ek finomliszt
6 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
3 dl főző tejszín
2 ek tejföl
só
cukor
A felolvasztott vajban világosra pirítom a lisztet.
Hozzáadom a lereszelt fokhagymát és ételízesítőt.
Felöntöm 2 dl vízzel, simára keverem, és folyamatos keverés mellett felforralom.
Beleöntöm a tejszínt, tejfölt, ízesítem cukorral, szükség szerint sózom, újból felforralom, a szósz sűrűséget még hozzáadott vízzel állítom be.
Címkék:
fokhagyma,
szósz,
SZÓSZOK-MÁRTÁSOK,
Tejszínes
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése