2015. szeptember 6., vasárnap

Zöldbabos lecsó bográcsban



A váci lecsó fesztiválon juhtúrós sztrapacskával tálalva
Elkészítési idő:120 perc
Hozzávalók: 60 adag

8 kg lecsó paprika
1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
4 kg paradicsom
2 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
3 kg zöldbab, fagyasztott
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg zsír
5 dkg pirospaprika
bors




A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Hozzáadom a fagyasztott zöldbabot és 20-25 percig pirítom, megszórom pirospaprikával, ízles szerint borsozom.
Hozzáadom a tetszőlegesen felaprított paprikát, megsózom és félpuhára pirítom.
Amikor a paprika összeesett, rávágom a paradicsomot, a zúzott fokhagymát és addig főzöm, amíg a paprika és paradicsom a kívánt állagot el nem éri.
Aki szereti füstölt kolbászt is karikázhat bele.
Friss kenyérrel tálalom.










A XI. Váci Lecsófesztiválon ezt a zöldbabos lecsót, juhtúrós sztrapacskával tálaltuk, amivel a zsűri különdíját nyertük el. A sztrapacska elkészítésének leírása ITT található.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése