2015. szeptember 10., csütörtök
Rántott óriás pöfeteg csőben sült almával
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
25 dkg pöfeteg gomba
liszt
tojás
zsemlemorzsa
só
1-1 marék dió, mandula, sárgabarack mag
vaj
4 db alma
5 dkg trappista sajt
4 szem szegfűszeg
4 szem szegfűbors
3 dl főzőtejszín
1 db tojás
A gombának lehúzom a héját ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.
10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.
Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom és fél centi vastagra felszeletelem.
Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az alma szeleteket.
Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.
A magokat durvára vágom és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.
A tojás, tejszín és lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.
Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm.
Címkék:
almával,
Csőben sült,
HÚS NÉLKÜLI ÉTELEK,
óriás pöfeteg,
Rántott
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése