2015. szeptember 24., csütörtök

Garnélarák rizzsel


Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 bögre jázmin rizs
1 db közepes cukkini
40 dkg garnélarák, fagyasztott
1 pohár joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl Martini, édes
2 ek olívaolaj
5 dkg vaj
1 kávéskanál pirospaprika
5 db mentalevél
3 szál újhagyma


A rizst megmosom és forrásban lévő sós vízbe öntöm (1 rész rizs 2,5 rész víz).
Kis lángon 15-18 percig fedő alatt főzöm, amíg a rizs megpuhul.
Végül leöntöm a felesleges vizet róla és melegen tartom.
A fagyasztott garnélarákot felengedem lecsöpögtetem és a vajban megsütöm.
Ráöntöm a Martinit, hagyom elpárologni, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a felkockázott cukkinit.
Sózom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, meglocsolom az olívaolajjal és 5 percig erős tűzön pirítom.
Végül összekeverem a felaprított mentalevelekkel, joghurttal és a rizzsel.
Forrón tálalom.














1 megjegyzés:

  1. Csak recepttel ellátva kérek értesítést! Köszönöm! Üdvözlettel: Józsefné Rajhóczki.

    VálaszTörlés