2015. szeptember 24., csütörtök
Garnélarák rizzsel
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 6 adag
2 bögre jázmin rizs
1 db közepes cukkini
40 dkg garnélarák, fagyasztott
1 pohár joghurt
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl Martini, édes
2 ek olívaolaj
5 dkg vaj
1 kávéskanál pirospaprika
5 db mentalevél
3 szál újhagyma
só
A rizst megmosom és forrásban lévő sós vízbe öntöm (1 rész rizs 2,5 rész víz).
Kis lángon 15-18 percig fedő alatt főzöm, amíg a rizs megpuhul.
Végül leöntöm a felesleges vizet róla és melegen tartom.
A fagyasztott garnélarákot felengedem lecsöpögtetem és a vajban megsütöm.
Ráöntöm a Martinit, hagyom elpárologni, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a felkockázott cukkinit.
Sózom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, meglocsolom az olívaolajjal és 5 percig erős tűzön pirítom.
Végül összekeverem a felaprított mentalevelekkel, joghurttal és a rizzsel.
Forrón tálalom.
Címkék:
EGYTÁLÉTELEK,
Garnélarák,
HAL ÉTELEK,
rizzsel
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csak recepttel ellátva kérek értesítést! Köszönöm! Üdvözlettel: Józsefné Rajhóczki.
VálaszTörlés