2015. szeptember 3., csütörtök

Chicken chow mein - Kínai sült tészta


Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 6 adag

80 dkg csirkemellfilé
4 kávéskanál kínai öt-fűszer keverék
2 kávéskanál csiliszósz

2 ek keményítő
1/2 dl szezámolaj
1 l zöldségleves
50 dkg kínai tojásos metélt
4 szál szárzeller
10 dkg shitake gomba
3 db kápia paprika
4 szál újhagyma
10 dkg babcsíra

A húst vékony csíkokra vágom, elkeverem sóval, öt-fűszer keverékkel, csiliszósszal.
Megszórom keményítővel, elkeverem és wokban 2 ek forró szezámolajban megpirítom, majd félreteszem.
Zöldségleves híján 1 l vízben elkeverek 5 tk ételízesítőt, vagy 2-3 zöldségleves kockát, felforralom, bele teszem a metéltet, pár perc alatt roppanósra főzöm és leszűröm.
2 ek olajon megpirítom és a húshoz keverem.
A zellerszárat, újhagymát, shitake gombát és paprikát vékony metéltre vágom és a babcsírával együtt a maradék olajon roppanósra pirítom.
Végül hozzáadom a húsos tésztát, meglocsolom 2-3 dl zöldséges tésztafőző lével, 1-2 perc alatt nagy lángon összeforgatom és forrón tálalom.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése