2015. szeptember 14., hétfő

Csirkefalatok tejszínes sajtszószban


Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 6 adag

2 db csirkemell filé
2 db lilahagyma
4 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mk frissen reszelt szerecsendió
5 dkg vaj
0,5 dl olívaolaj
5 dl főzőtejszín
15 dkg sajt, lehet többféle pl. házi ementáli
frissen őrölt bors



A sajtot lereszelem, finomabb ha több fajtát használunk. Én trappistát és saját készítésű ementálit használtam felesben.
A húst csíkokra, lilahagymát és újhagymát vastagabb karikára vágom.
A vajat, olajat felforrósítom, rádobom a húst, sózom, borsozom és fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a hagymákat, ráreszelem a szerecsendiót és fokhagymát, beleöntöm a tejszínt és felforralom.
Ha forr, beleszórom a sajtokat elkeverem és addig forralom, amíg a sajt felolvad benne.
Kifőtt tészta, vagy párolt rizs illik hozzá.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése