2015. szeptember 7., hétfő

Sajttal töltött karaj kukoricás bundában


Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 6 adag

6 db 1-2 cm vastag karajszelet
6 szelet sajt
só, bors
olaj a kisütéshez
a panírhoz:
20 dkg kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
4 db tojás
1 ek cukor
1 tk só
1 kávéskanál őrölt bors
kb. 2 dl tej

A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig, széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom és felhasználásig hűtőbe teszem.
A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverem, a tej hozzáadásával tejföl sűrűségű masszát kavarok.
10 percet pihentetem, ha sűrűsödik tejjel lazítok rajta.
A karajszeleteket megtöltöm sajt szeletekkel, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval összetűzöm.
Megforgatom a kukoricás masszában és kevésbé forró olajban pirosra sütöm mindkét felét.
Ha megsült papírtörlőre szedem.
Tetszés szerinti körettel tálalom.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése