2015. szeptember 16., szerda
Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag
12 db csirke alsó comb (dobverő)
grill fűszerkeverék
1 dl száraz fehérbor
só
raguhoz:
50 dkg gomba
1 db cukkini
2 db lilahagyma
3 ek olívaolaj
50 dkg szilva, érett de nem puha
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
fehérbors
só
A csirkecombokat megtisztítom, besózom, tepsibe helyezem, megszórom grill fűszerkeverékkel, aláöntöm a bort, lefedem fóliával és 200 fokon 30 percig sütöm.
Leveszem a fóliát és 15 perc alatt megpirítom a tetejét.
A raguhoz a gombát és cukkinit egy centis kockára vágom, a szilvát kimagozom és szintén felkockázom.
A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
Amikor a gomba egy kis levet ereszt, hozzáadom a cukkinit, szilvát, rászórom a kakukkfüvet, őrölt szegfűborsot és lefedve 10 perc alatt készre főzöm.
Címkék:
Cukkini,
csirkecomb,
gomba,
ragu,
sült,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
szilva
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése