2015. szeptember 16., szerda

Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval


Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 6 adag

12 db csirke alsó comb (dobverő)
grill fűszerkeverék
1 dl száraz fehérbor

raguhoz:
50 dkg gomba
1 db cukkini
2 db lilahagyma
3 ek olívaolaj
50 dkg szilva, érett de nem puha
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
fehérbors


A csirkecombokat megtisztítom, besózom, tepsibe helyezem, megszórom grill fűszerkeverékkel, aláöntöm a bort, lefedem fóliával és 200 fokon 30 percig sütöm.
Leveszem a fóliát és 15 perc alatt megpirítom a tetejét.
A raguhoz a gombát és cukkinit egy centis kockára vágom, a szilvát kimagozom és szintén felkockázom.
A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
Amikor a gomba egy kis levet ereszt, hozzáadom a cukkinit, szilvát, rászórom a kakukkfüvet, őrölt szegfűborsot és lefedve 10 perc alatt készre főzöm.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése