2015. szeptember 10., csütörtök
Túrógombóc
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók: 4 adag
1,5 l tej
30 dkg búzadara (20 ek)
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kg túró
1 bögre zsemlemorzsa
5 dkg vaj
1 pohár tejföl
1-2 ek porcukor
A tejbe beleszórom a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és felforralom. Folyamatosan keverve, sűrű tejbegrízt készítek.
Ha kész hozzákeverem a túrót és hagyom kihűlni.
A zsemlemorzsát megpirítom, majd elkeverem benne a vajat.
A túrós masszából kézzel gombócokat formázok, majd megforgatom a pirított zsemlemorzsában.
Tálaláskor porcukros tejföllel locsolom meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése