2015. szeptember 11., péntek
Felesborsógulyás csipetkével
Elkészítési idő: 100 perc
Hozzávalók: 8 adag
1 kg pulyka felső comb filé
50 dkg felesborsó
1 fej vöröshagyma
2 ek zsír
1 kávéskanál köménymag
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
4 db burgonya
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek piros paprika
2 ek ételízesítő, házi
őrölt bors
só
csipetkéhez:
6-8 ek rétesliszt
2 tojás
só
A zsíron megpattogtatom a köménymagot, a vöröshagymát kockára vágom és megdinsztelem rajta, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, ízlés szerint sózom, borsozom és fehéredésig pirítom.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott felesborsót, a tetszőlegesen feldarabolt répát, krumplit, a felezett paprikát, paradicsomot, ételízesítőt, felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem és ha szükséges még sózom.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem és 10 perc alatt készre főzöm.
Friss kenyeret kínálok mellé.
Címkék:
csipetke,
Felesborsó,
Gulyás,
LEVESEK
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése