2015. szeptember 9., szerda

Dupla lecsó


Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 6 adag

Töltött lecsó:
1 db fejes káposzta
1 db lilahagyma
5 dkg füstölt szalonna
6 db bogyiszlói paprika
3 db paradicsom
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Alap lecsó:
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
5 dkg füstölt szalonna
1 kg lecsópaprika
50 dkg paradicsom
1 ek cukor
só ízlés szerint

Kétféle lecsót készítek, először a tölteléknek valót, ami csípős paprikából készül.
Az édes káposzta torzsáját kivágom és enyhén sós vízben félig megfőzöm.
Ha kész leöntöm a vizet róla, 12 db levelet leszedek, a vastagabb ereket késsel megfaragom.
A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, rádobom a szálasra vágott hagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot és pépesre főzöm.
Rádobom a felaprított paprikát, ízlés szerint sózom, borsozom és sűrű, krémes szaftra főzöm.
Ha meghűlt 1 evőkanálnyi mennyiséggel megtöltöm a káposzta leveleket.
Az alap lecsóhoz a füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a maradék felaprított káposztát, a feldarabolt paradicsomot, ízesítem cukorral, megsózom és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor a paprika kicsit összeesett, elhelyezem a tetején a megtöltött káposztát és fedő alatt készre főzöm.
Párolt rizzsel, vagy friss kenyérrel tálalom.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése