2015. szeptember 3., csütörtök

Kemencés csirkecombok pékné módra

A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.


Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: 4 adag

4 db csirkecomb
1 kg burgonya
4 db vöröshagyma
2 ek sertészsír
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
1 csokor felaprított petrezselyem
1 dl rozé bor
só ízlés szerint



A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.
A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.
A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.
A vele sült krumplival és hagymával tálalom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése