2015. szeptember 27., vasárnap
Tepsis csirke combok
Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók: 12 adag
12 db csirkecomb
2 kg burgonya
2 db sárgarépa
3 db lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 tk kakukkfű
1 tk majoranna
2 dl száraz fehérbor
frissen őrölt bors
só
olaj, vagy zsír a kikenéshez
A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval és felhasználásig hűtőbe teszem.
A krumplit meghámozom és egy kizsírozott, vagy olajozott tepsi aljára rakom.
A nagyobbakat felezem, negyedelem, megsózom és tekerek rá kevés borsot.
Elhelyezem rajta a csirkecombokat, megszórom kakukkfűvel, majorannával, elosztom rajta a felezett fokhagymát.
Ráteszem a megtisztított, negyedelt sárgarépát, lila hagymát és a rozmaring ágat.
Aláöntöm a bort.
Lefedem fóliával és 200 fokos sütőben 100 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és még 20 percig pirítom a tetejét. Amikor fólia nélkül sütöm, párszor meglocsolom a saját zsírjával.
Ha elkészült, a húst a velesült körettel tálalom. Párolt mézes céklát kínálok mellé.
Címkék:
comb,
Csirke,
SZÁRNYAS HÚS ÉTELEK,
Tepsis
Hely:
Vác, Magyarország
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése