2015. szeptember 2., szerda

Tejszínes padlizsánragu almával


Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 6 fő

2 db padlizsán
1 lilahagyma
3 ek olívaolaj
1 csomó újhagyma
2 db alma
1 kávéskanál kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
3 dl főzőtejszín
frissen őrölt bors




Egy magas falú serpenyőben, vagy wokban, olíva olajon megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát.
Hozzáadom a feldarabolt padlizsánt, sózom és tekerek rá egy kevés borsot.
Állandó keverés mellett erős tűzön pirítom, majd 10 perc múlva hozzáadom a zöldjével együtt felaprított újhagymát és a felszeletelt almát, amit előtte négy felé vágtam és eltávolítottam a magházat.
Megszórom a felaprított petrezselyem zölddel és kakukkfűvel.
5 perc pirítás után beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.
Hirtelen sült (sertés, pulyka , csirke), szelet vagy apró hús mellé kiváló kísérő. Párolt rizzsel vagy anélkül is tálalható.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése