Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók: 12 adag
18 db szilva
18 db negyed dióbél
fahéjas cukor
A tésztához:
3 pohár tejföl (3x175 g)
3 db tojás
20 dkg porcukor
40 dkg rétesliszt
20 dkg dió
2 kávéskanál szódabikarbóna
A diót ledarálom. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Egy 23x36 cm tepsit aljába sütőpapírt teszek, amit vékonyan ki vajazok, vagy megkenem olajjal.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és jól összekavarom, majd a tepsibe öntöm.
A szilvákat kimagozom, a mag helyére kevés fahéjas cukrot szórok és egy negyed diót rakok.
Az így elkészített szilvaszemeket a tésztába nyomom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
Kihűlés után szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése